Hoe ontwerp je een Web Designer

Hoe ontwerp je een Web Designer

Het initiële ontwerpproces omvat het creëren van een verzameling referentiemateriaal met betrekking tot het project, met inbegrip van tekstuele en grafische elementen. Aangezien er zoveel tijd en geld in de ontwerpfase gaat zitten, is het vaak beter om die delen van het proces uit te besteden aan bedrijven die in die gebieden gespecialiseerd zijn. Het is belangrijk om in dit stadium aan te geven welke functionaliteit, welk proces of welk doel u met uw website wilt bereiken. Is het bijvoorbeeld een persoonlijke of een zakelijke site? Wat is de omvang van de site? Wat is het aantal pagina’s? Gaat de website over één onderwerp, of is het een commerciële of Fund Admin website die vooral bedoeld is om te adverteren?

Zakelijke sites worden normaliter ontworpen met standaard software zoals FrontPage of HTML, en het ontwerpteam zal in eerste instantie beslissen over de basisfunctionaliteit van de website en de belangrijkste kenmerken van de site, zoals de winkelwagen, betalingsmogelijkheden en registratiemogelijkheden. Als een van deze domeinen op u van toepassing is, is het een goed idee om offertes van externe bedrijven te verzamelen als basis voor een offerte op maat. Uiteraard is het van vitaal belang dat de partijen het eens worden over een budget alvorens aan het project te beginnen, en het komt vaak voor dat het ontwerpteam websites laat ontwerpen met een vast budget, terwijl de leverancier een marketingbudget heeft dat kan worden verhoogd om een realistischer project mogelijk te maken.

 

Webdesign Lommel

 

 

Bedrijven moeten proberen de vaardigheden van de ontwerper toe te passen door het goede voorbeeld te geven. Als u overweegt een grafisch ontwerper in te huren voor een opdracht zoals een header, bijvoorbeeld, vraag dan iets in de trant van “weet u de beste plaats om afbeeldingen aan te leveren om mijn bestandsgrootte te optimaliseren?” In een uitstekend voorbeeld van de voordelen van gewoon vragen, ontdek hoeveel ontwerp-freelancers een marketingmanager hebben die de tijd kan berekenen die nodig is om afbeeldingen aan te leveren en de internet-marketing budgetten voor de website, en een aantal webmasters met de vaardigheden en middelen om u een offerte te doen toekomen.

Professionele webdesigners zullen normaal een veel meer ervaren service bieden dan die van een “Break Away Zone”, maar trends zijn nogal onvoorspelbaar en het is de moeite waard dit in gedachten te houden wanneer u deze dienst benadert. Wanneer u contact opneemt met een nieuwe ontwerper, probeer dan de volgende factoren in gedachten te houden:

– Vraag hen om referenties van collega’s of concurrenten- Vraag de betrokkene wat een budget is voor een nieuwe Designer of hoeveel het zal kosten voor wijzigingen in het ontwerp

Ontwerpers met algemene vaardigheden weten misschien wel hoe ze afbeeldingen moeten optimaliseren om de bestandsgrootte te verkleinen en een uniek ontwerp te maken, maar of het een goede tactiek is, is een heel andere zaak. Van de eerste indruk tot de hosting en zoekmachine optimalisatie van uw website, het kan frustrerend zijn dit te weten, en het is nuttig om met een betrouwbare ontwerper te praten in de wetenschap dat ze webstandaarden gebruiken.

Een paar dingen om op te letten als je begint met het ontwerpen van je site:

– Is er twijfel of de lay-out en de look van de visuele elementen van de website al dan niet uniek zijn?

– Verschijnen de visuele elementen op de webpagina?

– Komen de visuele elementen voor in het ontwerp van de website, zonder dat het speciale effecten of “trucs” zijn?

– Passen de beelden bij elkaar en hangt de lay-out van de pagina samen?

– Maakt de ontwerper de afbeeldingen “zwart-wit”, of gebruikt hij een grote collectie felle kleuren om de pagina er anders uit te laten zien?

Als je deze vragen hebt gesteld, probeer dan een goed idee te krijgen van de wil van de ontwerpers, aan de hand van projecten uit het verleden, hun portfolio en andere gerelateerde informatie. Zorg ervoor dat u bekend maakt of er veranderingen aan de website moeten worden aangebracht, of dat er iets aan de gegevens van de klant moet worden veranderd. Het is altijd het beste om te overleggen met een professionele webdesigner, omdat zij eventuele overeengekomen wijzigingen aan de website veel gemakkelijker kunnen doorvoeren.

De ontwerpers uw aanpak is een goed onderzocht proces en kan veel tijd, middelen en moeite besparen, vooral als u met een nieuwe webdesigner werkt. Ik wens u veel succes.