Hybride Accu’s

Accu honda civic in België 

 

Hybride Accu’s Specialist – Hybrides zijn ontworpen om alleen op snelwegen en in de stad te rijden voor korte ritten. Wanneer een voertuig het vermogen van een elektrische motor combineert met dat van een benzinemotor, wordt het een “hybride voertuig” genoemd. Hybride auto’s zijn al enkele jaren een levensvatbare oplossing voor de massa, maar het ware potentieel ervan werd nooit ten volle gerealiseerd door het verlies aan gewicht en vermogen. De meeste mensen staan nog sceptisch tegenover de mogelijkheden van hybride auto’s. Er zijn verschillende redenen waarom de massa-aanvaarding van deze auto’s laat op zich laat wachten. Ten eerste was er geen garantie dat het gewicht en het vermogen van deze auto’s goed zouden zijn afgestemd op toekomstige ontwerpen.cel geschiktheid van hybride auto’s neemt toe en zal nog vele jaren de belangstelling en interesse van liefhebbers blijven wekken.

 

Accu honda civic

 

Ten tweede maakte het unieke ontwerp van deze auto’s de productie ervan duurder dan hun tegenhanger op benzine. Toyota dacht in de eerste plaats aan de massaproductie van een hybride benzine-elektrisch voertuig voor de massa en was niet geïnteresseerd in de bouw van een afzonderlijke elektrische motor voor de hybride. Dit dwong Toyota zich te concentreren op de bouw van een hybride die op batterijen werkt, en niet op een auto die op een gaspedaal reageert. Een auto met gasrespons is een auto met een kleine benzinemotor die automatisch van energiebron verandert wanneer het gaspedaal wordt ingedrukt.  Het latere model verbeterde de reactietijd van de motor en verminderde het brandstofverbruik, maar creëerde een praktisch probleem. De motor in een hybride auto kan te klein zijn om een aanzienlijke vermogens stoot te geven, als men alleen de elektromotor als krachtbron beschouwt.

Om de elektromotor te laten overrijden is meer nodig, maar in benzineauto’s wordt de capaciteit van de motor niet efficiënt benut en dus is snel optrekken onmogelijk vanwege het negatieve koppel. Voor een perfect evenwicht moet een voertuig speciaal worden ontworpen.

Meer vermogen in de benzinemotor vereist een grotere motor, wat resulteert in de honger naar meer binnenruimte, meer gewicht en meer luchtweerstandscoëfficiënt. De aerodynamische eigenschappen van hybrides zijn minder geschikt voor snelwegen vanwege de lage snelheid. De belasting van de hybride is groter naarmate meer accu’s worden toegevoegd en het hogere koppel van de benzinemotor vraagt om krachtige transmissies. De korte actieradius en de procedure voor het tanken maken hybride auto’s minder geschikt voor lange afstandsritten.

 

 

Voor elk voordeel van hybride auto’s komt het neer op de prijs. Toyota is erin geslaagd om de prijzen binnen het bereik te houden van iedereen met een gemeenschappelijke wens om energiezuinig te zijn. De meeste andere autofabrikanten hebben moeite om de prijzen betaalbaar te houden voor het grote publiek. De prijzen van hybride auto’s lijken te hoog te zijn voor de gemiddelde consument. Toen Toyota de Prius uitbracht, werd het meteen een succes. Het maakte niet uit of je wist hoe je een versnellingspook moest bedienen; Toyota wilde van jou een eigenaar maken. Dit was een grote aantrekkingskracht op kopers die voor de lancering sceptisch waren.

Hybride technologie wordt steeds breder beschikbaar via autodealers, fabrikanten en elektriciteitsbedrijven. Hybride auto’s zijn nu betaalbaarder en het uiterlijk van zelfs een basismodel biedt een enorm scala aan keuzemogelijkheden voor zowel stijl als prestaties. De tijd om een beslissing te nemen is nu aangebroken, voordat de stijgende benzineprijzen ons allemaal dwingen onze gewone benzineslurpende vervoersmiddelen te ontvluchten.